Familie en naasten

Aanbod voor familie en naasten

GGZ Rivierduinen biedt ook speciaal voor familieleden en naasten cursussen en voorlichtingsavonden. Actuele informatie over de cursussen en voorlichting vindt u in de agenda (zie link links onder).

Aan deelname aan cursussen of voorlichting zijn meestal geen kosten verbonden. Wel kan er een kleine bijdrage voor koffie en thee gevraagd worden en soms een vergoeding voor bijvoorbeeld een cursusmap, literatuur of ander materiaal.

Informatie en advies voor familie, naasten en mantelzorgers
Heeft u  vragen die in relatie staan tot de zorg voor iemand met psychische problemen, bent u op zoek naar ondersteuningsmogelijkheden of wilt u deelnemen aan één van de cursussen? Neem dan contact met ons op via telefoon 071-8908888 (vraag naar preventie Leiden) of mail naar preventie@rivierduinen.nl en dan nemen wij contact met u op. Wij staan u graag te woord en helpen u op weg bij  het vinden van de juiste ondersteuning.

Hieronder vindt u een overzicht van het actuele aanbod voor familie en naasten in 2020 per regio:

Aanbod GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd

Familieaanbod  

Zelfhulpcursus 'Hoe gaat het met U?'
Deze zelfhulpcursus is bestemd voor iedereen die zich betrokken voelt bij iemand met psychische problemen: familie, vrienden, buren, collega’s enzovoort. Hij gaat over u en uw vragen: hoe kan ik met de psychische problemen omgaan, hoe kan ik reageren, hoe houd ik het vol? De cursus bevat informatie, tips en oefeningen om uw eigen kracht te versterken en uw leven met een psychisch zieke naaste op de rails te houden. Aan het eind van de cursus hebt u zicht op uw situatie en handvatten hoe u zaken aan kunt pakken. Deelname is gratis.

Klik op het logo rechts voor meer informatie of aanmelden voor de zelfhulpcursus.

Mantelzorg 
Iedereen die voor een partner, familielid, vriend(in) of buurman of –vrouw zorgt, is mantelzorger. Zorgen voor een ander kan heel intensief en zwaar zijn. De volgende websites bieden informatie voor mantelzorgers:

Mezzo mantelzorg en ggz

Expertisecentrum mantelzorg

www.transmuralis.nl/dementie/scholing 

Participe (mantelzorgers) - of via telefoonnummer 0172 42 75 00 / mail mantelzorgpunt@participe.nu

www.wijzijneva.nl

Print