Jonger dan 18 jaar

Algemeen

Voor jongeren tot en met 19 jaar heft GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula een speciaal op hen afgestemd behandelprogramma. De ouders worden intensief bij de behandeling betrokken. Dit is belangrijk omdat jeugdigen de steun van hun ouders nodig hebben en de ouders vaak erg bezorgd zijn als hun kind een eetstoornis heeft.

Uitgangspunten behandelprogramma voor jeugdigen


Betrokkenheid ouders
De actieve betrokkenheid van en samenwerking met ouders staan centraal in de behandeling. Een van de belangrijkste doelen is om de betrokkenheid van de ouders een voor de jongere helpende en positieve functie te geven. Zodat er thuis een optimale omgeving ontstaat om beter te worden.

Veranderen doe je thuis
Onze visie op verandering is dat deze met name thuis plaatsvindt en niet in een behandelcentrum. Wij zijn er om dit herstelproces waar nodig te ondersteunen. In de eerste plaats gebeurt dat bij voorkeur thuis en ambulant. Voor de jongere is het van belang om zoveel mogelijk het dagelijks leven binnen zijn of haar bereik te houden. Meestal halen jongeren daar hun motivatie om te veranderen vandaan. Bovendien is het belangrijk om gezonde ontwikkelingen (bijvoorbeeld sociale contacten of hobby’s) niet in de weg te zitten.

Print