Voorlichtingsavond Autisme bij volwassenen
1 juli 2019

Voorlichtingsavond Autisme bij volwassenen

Deze voorlichtingsavond vindt plaats in Sassenheim op maandag 1 juli 2019.

Ruim één procent van de Nederlanders heeft een vorm van autisme. De hersenen van mensen met autisme verwerken informatie die ze waarnemen via zintuigen, op een andere manier. Zij hebben er moeite mee om wat zij ruiken, zien, horen of voelen te verwerken tot een samenhangend geheel. Hierdoor ervaren zij problemen op het gebied van communicatie, verbeelding en in het omgaan met anderen. Kinderen en volwassenen met autisme hebben allemaal een andere combinatie van klachten en problemen.

De ervaringsdeskundige gaat in op het onderwerp vanuit haar/zijn eigen ervaring. Een professional vertelt over het thema in het algemeen, de achtergrond, oorzaken, signalen, het hulpaanbod en omgangsadviezen (familie en naasten). Uiteraard is er altijd voldoende ruimte om vragen te stellen.

Praktische informatie
Datum: maandag 1 juli 2019
Aanvangstijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Locatie: Julianakerk, Julianalaan 6 in Sassenheim
Kosten: toegang is gratis
Aanmelden: niet nodig

Voor meer informatie bel 071 890 88 88 (vraag naar afdeling Preventie) of mail naar preventie@rivierduinen.nl. U kunt ook kijken op www.lumen-hollandrijnland.nl.

De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en Stichting Lumen-Holland Rijnland.