Herstelactiviteiten Leidschendam-Voorburg

Herstelactiviteiten Leidschendam-Voorburg

In de gemeente Leidschendam-Voorburg werken negen organisaties voor zorg en welzijn samen om mensen met langdurig psychiatrische problemen beter te helpen. De samenwerking is uniek: alle organisaties werken op maandagen samen op het Sociaal Netwerkpunt in het project ‘Gebundelde Kracht’.

GGZ Rivierduinen heeft met de gemeente, Kwadraad, MEE, Fonteynenburg, Sport en Welzijn, Woej, LIMOR de samenwerking op poten gezet. Ondertussen is ook Parnassia Groep aangesloten en sluit Stichting Anton Constandse aan waardoor de samenwerking verder verbreed wordt.

Thuis voelen in je eigen wijk
Mensen met langdurig psychiatrische problemen wonen steeds vaker gewoon in de wijk. Deze organisaties helpen allemaal om hen zo goed mogelijk te begeleiden, maar we hebben verschillende kennis.

Welzijnsorganisaties weten goed hoe de wijk in elkaar zit, maatschappelijk werk en de gemeente begeleiden bij allerlei regelingen, bijvoorbeeld bij het oplossen van schulden en de gespecialiseerde GGZ heeft de kennis over de psychiatrische kant. In ‘Gebundelde Kracht’ maken we goed gebruik van al die kennis.

Zo zorgen we ervoor dat mensen meer meedoen en zich meer thuis voelen in Voorburg. Zo hebben we een jongeman die binnen de GGZ geholpen werd met zijn psychiatrische problemen gekoppeld aan een jongerencoach.

Samen zoeken ze naar een voetbalvereniging waar hij gewoon mee kan sporten.  Bewegen is goed voor zijn herstel en een gewone vereniging helpt om zijn netwerk uit te breiden. Een ander voorbeeld is een man met een jarenlange psychose die nu weer gitaar speelt en mee heeft gedaan aan een musical in het wijkcentrum.

Wil je meer weten?
Heb je een vraag over of voor Gebundelde Kracht dan kan je op maandagen op het Sociaal Netwerkpunt aan de van Faukenbergestraat naar binnen lopen of een afspraak maken via de deelnemende organisaties.

 

Print