Specialistische GGZ

Aanmelden

Voor alle vormen van behandeling en/of begeleiding heeft u een verwijzing nodig. Meestal verwijst de huisarts u door. Ook andere hulpverleners, zoals een bedrijfsarts, medisch specialist of psychiater kunnen u naar ons verwijzen.

Afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten verwijst uw huisarts u naar de generalistische basis ggz of de specialistische ggz van GGZ Rivierduinen. Bij minder complexe psychische problematiek of stabiele chronische problematiek bieden wij u een behandeltraject in de generalistische basis ggz. Voor meer complexe problematiek kunt u terecht in de specialistische ggz.

In overleg met uw verwijzer kiest u voor een behandeling bij een centrum van GGZ Rivierduinen bij u in de buurt. De verwijzer stuurt een verwijsbrief aan ons om u aan te melden bij het gekozen centrum. U kunt zich niet rechtstreeks aanmelden. Zodra wij de verwijzing hebben ontvangen, nodigen wij u uit voor een eerste gesprek.

Advies bij de huisarts

De huisarts behandelt zelf mensen met (lichte en eenvoudige) psychische klachten. Als er specialistische hulp nodig is, kan de huisarts u doorverwijzen. Bij veel huisartsenpraktijken is een of meerdere dagdelen per week een praktijkondersteuner huisartsen GGZ aanwezig. Deze adviseert de huisarts over de begeleiding en verwijzing van cliënten met psychische klachten en verzorgt kortdurende behandelingen.

Print