Eigen risico vanaf 18 jaar

Eigen risico vanaf 18 jaar

Iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder betaalt in 2019 de eerste € 385,- die hij of zij per jaar aan zorgkosten maakt aan de zorgverzekeraar terug. Dat is het verplicht eigen risico. Alle zorg die in de basisverzekering wordt vergoed, valt onder het verplichte eigen risico.

Zo ook de kosten bij GGZ Rivierduinen voor poliklinische (ambulante) behandeling en opname gedurende het eerste jaar. Wanneer u in behandeling bent bij GGZ Rivierduinen dan zal de zorgverzekeraar het verplicht eigen risico met u verrekenen, tenzij u deze al aan uw zorgverzekeraar heeft betaald voor andere zorg.

Ook onze verrichtingen (bijvoorbeeld gesprekken over uw behandeling, diagnostisch onderzoek en andere werkzaamheden zoals verslaglegging, overleg en telefonische contacten) tellen mee voor het verplichte eigen risico van € 385,- per jaar. Wij declareren deze verrichtingen bij uw verzekeraar. Neem voor meer informatie hierover contact op met uw zorgverzekeraar.

Naast het verplichte eigen risico kunt u zelf kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. U betaalt dan minder premie. Dit kunt u afspreken met uw zorgverzekeraar. Let wel: een hoger eigen risico betekent dat u zelf een groter deel van de zorgkosten betaalt. Vragen over uw eigen risico kunt u het beste stellen aan uw ziektekostenverzekeraar.

Vragen?
Veel voorkomende vragen over eigen risico staan bij de veelgestelde vragen. Heeft u vragen naar aanleiding van de factuur ‘eigen risico’ van uw zorgverzekeraar? Dan kunt u deze stellen aan uw zorgverzekeraar.

Print