Generalistische basis ggz

Aanmelden

Wanneer uw klachten nog niet te ernstig zijn, komt u in aanmerking voor behandeling in de Generalistische basis ggz (gbggz). Het gaat dan om klachten waarbij sprake is van een laag tot matig risico, een goed sociaal netwerk en een grote kans op herstel. Wij bieden behandeling in de gbggz voor volwassenen van 18 jaar en ouder.

Ook cliënten met ernstige maar stabiele psychische problematiek die geen gespecialiseerde behandeling, maar wel een langdurige monitoring nodig hebben, kunnen in de gbggz behandeld worden.

 Voor aanmelding bij de generalistische basis GGZ (gbggz), is altijd een verwijzing nodig van uw huisarts. Zodra wij de aanmelding ontvangen, nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak voor het eerste gesprek. Actuele wachttijden voor de gbggz vindt u door de te klikken op de link aan de rechterkant van deze pagina.  

In overleg met uw verwijzer kiest u voor een behandeling bij een centrum van GGZ Rivierduinen bij u in de buurt. De verwijzer stuurt een verwijsbrief aan ons om u aan te melden bij het gekozen centrum. U kunt zich niet rechtstreeks aanmelden.

Advies bij de huisarts

De huisarts behandelt zelf mensen met (lichte en eenvoudige) psychische klachten. Als er specialistische hulp nodig is, kan de huisarts u doorverwijzen. Bij veel huisartsenpraktijken is een of meerdere dagdelen per week een praktijkondersteuner huisartsen GGZ aanwezig. Deze adviseert de huisarts over de begeleiding en verwijzing van cliënten met psychische klachten en verzorgt kortdurende behandelingen.

Print