Sijtze

Beter binnen bereik

Sijtze
Print

Dat was ook het keerpunt in mijn herstel.

Beter binnen bereik volgens Sijtze:

Ik ben 50 jaar, ben gescheiden en heb 2 kinderen in de leeftijd van 13 en 16 jaar. Ik ben sinds 1985 bekend met de geestelijke gezondheidszorg. De eerste jaren had ik geen duidelijke diagnose. In 2001 kwam ik bij GGZ Rivierduinen in Alphen aan den Rijn terecht waar er goed gekeken werd naar mijn problemen. Ik heb met diverse behandelaren gesprekken gevoerd en verschillende therapieën gehad, individueel en in groepen. Dit alles zorgde wel voor verbetering van mijn situatie maar niet voor voldoende stabiliteit en kwaliteit van leven. Voor mij waren het allemaal puzzelstukjes waar ik geen puzzel van kon maken. De rand van de puzzel ontbrak. Die kwam er wel toen ik een uitgebreid psychologisch onderzoek kreeg. Wat ik al een hele tijd wist, werd bevestigd. Ik heb last van recidiverende depressieve klachten en een kwetsbare persoonlijkheid met vermijdingsdrang. Toen vielen alle puzzelstukjes op hun plaats en was het beeld compleet. Dat was ook het keerpunt in mijn herstel. Ik hoefde niet meer te vechten tegen het onbekende, ik wist nu wat het was en hoe ik er mee om moest gaan, leerde ik bij GGZ Rivierduinen. Ik weet dat er perioden zijn dat het niet goed gaat, maar ook dat er genoeg goeie momenten zijn en dat ik daar op mag vertrouwen.
Ik heb 5 jaar het informatiepunt in Alphen aan den Rijn geleid, met veel plezier en ben al een paar jaar ervaringsdeskundige en geef onder andere voorlichting in de kliniek van GGZ Rivierduinen.

 

De problemen, achtergronden en verhalen van onze cliënten zijn heel divers. De verhalen op deze site zijn echte verhalen. Om privacyredenen maken we gebruik van gefingeerde namen en foto's.