Robertino

Beter binnen bereik

Robertino
Print

Ik kan inmiddels zeggen dat ik mezelf best wel een prettig persoon vind.

Beter binnen bereik volgens Robertino:

Toen ik jong was viel ik een beetje buiten de boot en dan ga je jezelf proberen aan te passen.
Later ging ik in de horeca werken en ook daar past ik mij aan. Ik speelde toneel. Tot een paar maanden geleden. Toen werd mij de vraag gesteld: ‘weet je wie je bent?’ en ik moest het antwoord schuldig blijven. Wat ik wel weet is dat ik Crohn heb en depressief en suïcidaal ben.
Nu heb ik voor de eerste 2 problemen pillen om alles rustig te houden, maar voor het laatste zijn geen pillen.
Door mijn behandelaar ben ik naar gespreksgroepen gestuurd en heb ik uit eindelijk hele goede afspraken met mijn dochter en andere familieleden gemaakt. Daarna heeft de GGZ me geholpen met het mogelijk maken dat ik kan gaan leren voor ervaringsdeskundige om mezelf beter te leren kennen. Daarbij hoop ik straks ook anderen te helpen om te gaan met de problemen waar zij tegenaan lopen en ik al heb opgelost.
Een andere factor die mij veel geholpen heeft is dat ik ‘s avonds naar het inloophuis kon. Daar kom ik tot rust. Dan komen ook de emoties vrij en je hebt daar een arm en luisterend oor en dat helpt ook heel goed. Ik kan inmiddels zeggen dat ik mezelf best wel een prettig persoon vind.

 

De problemen, achtergronden en verhalen van onze cliënten zijn heel divers. De verhalen op deze site zijn echte verhalen. Om privacyredenen maken we gebruik van gefingeerde namen en foto's.