Monique

Beter binnen bereik

Monique
Print

Herstellen is moeilijk, maar zeker niet onmogelijk.

Beter binnen bereik volgens Monique:

Hoe vertel ik mijn herstelverhaal in 250 woorden? Dat lukt me niet, dacht ik, gezien de complexiteit. Toch wil ik het in een korte versie met jullie delen. Herstelondersteunende zorg vind ik namelijk heel belangrijk.
Mijn naam is Monique en ik ben 53 jaar en kwam in 1997 bij de GGZ. Het leven was een groot zwart gat voor mij.

Ik voelde me waardeloos, was afgekeurd en zag mezelf alleen nog maar als last. Ik was erg depressief, wat vooral door mijn PTSS (posttraumatische stress stoornis) kwam. Deze had meerdere oorzaken; een onverwerkt verlies, een ontvoering met bedreiging en seksueel misbruik, huiselijk geweld in het huwelijk.
Behandeling met antidepressiva en gesprekken met een psychotherapeute waren niet genoeg en een opname volgde. Daar begon eigenlijk mijn herstel. Rust (even niets moeten), dagstructuur en de deeltijdtherapie voor mensen met een depressie, waarin ik herkenning en steun ervoer. Toen ik stabiel genoeg was heb ik traumaverwerking op de Voorde gedaan, naast DGT-training en uiteraard de gesprekken met behandelaren.
Herstellen is moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. Naast de professionele hulpverlening is steun van je omgeving een heel belangrijke factor. De liefde voor mijn kinderen en de steun van mijn lieve vrienden, gaven mij de kracht om te knokken. Maar ondanks alle geboden hulp lukt het niet zonder je eigen inzet. Het was een zware tocht door mijn leven, maar het was het meer dan waard. Na 35 jaar OVERleven, kan ik nu zeggen: IK LEEF, IK GENIET!

Ik gebruik al bijna7 jaar geen medicijnen meer, werk een paar ochtenden op de receptie en sinds 2010 ben ik inzetbaar als ervaringsdeskundige bij GGZ Rivierduinen, locatie Alphen aan den Rijn. Ik ben er trots op; trots op wie ik ben en trots op wat ik weer beteken in de maatschappij.

 

De problemen, achtergronden en verhalen van onze cliënten zijn heel divers. De verhalen op deze site zijn echte verhalen. Om privacyredenen maken we gebruik van gefingeerde namen en foto's.