Jose

Beter binnen bereik

Print

Ik bepaal mijn eigen geluk...

Beter binnen bereik volgens Jose:

Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn vader is een norse, autoritaire man. Thuis ging het vooral over de zaak en mijn broertje. De sfeer was altijd gespannen.
Op mijn 14e kreeg ik een vriendje. Blind voor zijn negatieve kanten, dacht ik bij hem alles te vinden was ik thuis miste. Hij was vreselijk jaloers en controleerde mij overal. Ik deed alles om het hem naar de zin te maken. Ik was het immers zo gewend. “ Niet klagen, maar dragen. Gevoel is niet belangrijk”.
Er waren wat kilo’s bijgekomen. Nadat iemand hierover een opmerking maakte, ging bij mij de knop om. Mijn anorexia was geboren. De anorexia werd mijn grootste vriend. Ik kreeg positieve aandacht, eindelijk lukte mij iets. Toen mijn gewicht gevaarlijk laag werd ben ik in de hulpverlening terecht gekomen.
Na wat omzwervingen kwam ik bij Centrum Eetstoornissen Ursula in een wekelijkse avond groep. Elke week moest ik aankomen, anders mocht ik niet meedoen. Hier ontdekte ik dat anorexia een achterliggende betekenis heeft. De cocon waarin ik zat werd langzaam geopend.
Toen ik mijn minimum gewicht had bereikt mocht ik uit de groep. Ik dacht klaar te zijn. Toen gingen mijn achterliggende problemen opspelen. Door diverse vervolgtherapieën heb ik geleerd dat ik er mag zijn zoals ik ben. Mijn geluk is niet meer afhankelijk van wat anderen van mij denken. Ik bepaal mijn eigen geluk met de dingen die ik wil doen en de mensen die ik om mij heen heb. Ik ben gaan leven!!!

De problemen, achtergronden en verhalen van onze cliënten zijn heel divers. De verhalen op deze site zijn echte verhalen. Om privacyredenen maken we gebruik van gefingeerde namen en foto's.