Beeldbellen

Beeldbellen met Zoom

GGZ Rivierduinen maakt op dit moment en in de komende periode gebruik van beeldbellen om de behandelingen zo goed mogelijk door te laten gaan. Het is even wennen, maar de eerste ervaringen zijn positief. De mogelijkheid om digitaal toch face-to-face contact te hebben is fijn.

Als applicatie voor beeldbellen hebben we gekozen voor Zoom. Deze applicatie is namelijk erg gebruiksvriendelijk, waardoor cliënten en behandelaren er snel mee aan slag kunnen. In het linkermenu vind je een handleiding voor het gebruik van Zoom.

Er zijn ook negatieve berichten over Zoom. Bijvoorbeeld over de veiligheid van de applicatie. Omdat we ons kunnen voorstellen dat deze berichten zorgen oproepen, willen we je informeren over hoe we Zoom op een zo veilig mogelijke manier gebruiken. In het linkermenu vind je meer informatie over de veiligheid van Zoom. De hoofdlijnen zijn:

  • Gesprekken via Zoom worden zo veel mogelijk versleuteld.
  • Zoom slaat geen gesprekken op. Wij slaan alleen gesprekken op op een eigen server als we toestemming van de cliënt hebben gevraagd.
  • Alle beeldbelgesprekken worden beveiligd door middel van een wachtwoord dat alleen met de cliënt wordt gedeeld.
  • Alle belangrijke instellingen worden centraal ingesteld en kunnen niet worden aangepast.

Heb je na het lezen van de informatie op onze site nog vragen over het beeldbellen met Zoom? Stel ze dan aan je behandelaar. Die kan jou verder op weg helpen. 

Print