Direct naar content

Banenmarkt voor cliënten en werkgevers

  • Bijeenkomsten

Mensen met een psychische kwetsbaarheid herstellen sneller en beter als ze betaald werk hebben. Daarom organiseert GGZ Rivierduinen een banenmarkt op 24 november van 14.00 tot 17.30 uur voor onze cliënten en werkgevers op onze locatie aan de Sandifortdreef in Leiden.

Arbeidsmarktkansen cliënten vergroten

GGZ Rivierduinen organiseert dit evenement om werkgevers en werkzoekenden met elkaar te verbinden. Cliënten kunnen op een informele manier kennismaken met werkgevers, informatie uitwisselen, vacatures inzien, zich oriënteren op een baan in verschillende branches. Ze kunnen een CV-foto te laten maken, een Virtual Reality-sessie ervaren en luisteren naar ervaringsverhalen. Zo worden de arbeidsmarktkansen van cliënten verbeterd. Werken brengt regelmaat en helpt bij het maken van sociale contacten. Ook is het prettig om (deels) een eigen inkomen te verdienen.

Werkgevers

Werkgevers kunnen in deze huidige krappe arbeidsmarkt kennis maken met gemotiveerde werkzoekenden. Naast een leuke mix van werkgevers zijn ook UWV, Dress4Succes, Werkgeversservicepunt Holland Rijnland, DZB, Movens, Stichting Lumen Holland Rijnland en andere netwerkpartners aanwezig om informatie te delen en kennis te maken.

Aan de slag met Individuele Plaatsing en Steun

Individuele Plaatsing en Steun (IPS) is een manier om mensen met een psychische kwetsbaarheid te helpen bij het vinden en behouden van betaald werk. Uitgangspunt is dat de baan aansluit bij de mogelijkheden en wensen van de cliënt. Cliënten die in zorg zijn bij een wijkteam van GGZ Rivierduinen kunnen van IPS gebruik maken. Samen met de IPS-trajectbegeleider zoekt de deelnemer al vroeg in het proces een baan. Nadat een baan is gevonden helpt de trajectbegeleider bij het behouden van de baan. De trajectbegeleider helpt ook de werkgever.

Meer informatie

Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen via banenmarkt@rivierduinen.nl

Gerelateerde artikelen