Let op, maatregelen voor cliƫnten en bezoekers aangepast in verband met het coronavirus
Consultatieve diagnostiek

Consultatieve diagnostiek

Consultatieve diagnostiek kan u verder helpen met het stellen van een diagnose als u zelf al meerdere tests heeft gedaan en gesprekken heeft gevoerd, maar er toch niet uitkomt. U kunt uw client aanmelden voor consultatieve diagnostiek en ondertussen blijft u wel behandelverantwoordelijke van uw client.

Hoe gaat consultatieve diagnostiek in zijn werk?

U stuurt een kopie van de onderzoeksgegevens, inclusief de ruwe gegevens, op naar GGZ Rivierduinen Autisme. Een diagnosticus beoordeelt uw aanmelddossier. Vaak ontbreekt een goede ontwikkelingsanamnese. Wij raden dan aan om die af te nemen (desgewenst kunnen wij deze aan u opsturen). Eventueel adviseren wij ook nog één of meerdere andere testonderdelen af te nemen.

Mocht u hierna nog steeds twijfels hebben, dan kan de diagnosticus van GGZ Rivierduinen Autisme uw cliënt eenmalig zien voor een psychodiagnostisch gesprek en enkele testonderdelen. U bent daarbij aanwezig. Uw cliënt wordt voor dit gesprek bij ons ingeschreven. Voorafgaande aan dit gesprek doet onze diagnosticus een dossieranalyse en bekijkt de ruwe gegevens grondig. De bevindingen worden na afloop met u besproken (liefst in aanwezigheid van de cliënt).

U zorgt voor het onderzoeksverslag en stelt de diagnose en u maakt in het verslag melding van de eenmalige rol van GGZ Rivierduinen Autisme. Na afloop wordt uw cliënt weer bij ons uitgeschreven.  

Als u uw cliënt vervolgens wilt aanmelden voor behandeling bij GGZ rivierduinen Autisme, dan dient deze aanmelding vergezeld te gaan van het door u geschreven onderzoeksverslag, met volledige DSM-IV diagnose.

Print