Let op, maatregelen voor cliƫnten en bezoekers aangepast in verband met het coronavirus
Uitgaven

Uitgaven

Bij GGZ Rivierduinen Autisme kunt u de volgende uitgaven eenvoudig bestellen.

  • Reader 'Pivotal Response Training
  • Trainershandleiding 'Wat doe je?!'
  • Map 'Autismespectrumstoornis en bewegingsonderwijs'
  • Schoolagenda PS24/7

Reader 'Pivotal Response Treatment'

De PRT reader gaat over het stimuleren van de interactie en het aanleren van eerste woordjes. De reader kost € 10,00 incl verzendkosten en is te bestellen door een e-mail met naam en adres te sturen naar prt@rivierduinen.nl

Informatie over Pivotal Response Treatment

Trainershandleiding 'Wat doe je?!' 
(psycho-educatie over seksualiteit voor jongeren met autisme)

Hulpverleners van GGZ Rivierduinen Autisme zijn de afgelopen jaren veel vragen en problemen tegengekomen rond de seksuele ontwikkeling van jongeren met autisme: vragen over de eigen seksualiteit, hygiëne, ongewild grensoverschrijdend gedrag, maar ook onvoldoende aan kunnen voelen of begrenzen van iemand waar men een relatie mee heeft. De ervaring rond de begeleiding van deze jongeren is gebundeld in een psycho-educatie programma, die in de vorm van een Trainershandleiding en werkbladen voor andere hulpverleners beschikbaar is. 

De Trainershandleiding bestaat uit achtergrondinformatie over autisme, de seksuele ontwikkeling van mensen met autisme en uitleg over het opzetten van de training. Er zijn twee handleidingen voor de bijeenkomsten: een jongensversie en een meisjesversie. De Trainershandleiding en de bijbehorende werkbladen voor de jongere kunnen gebruikt worden voor een individuele training.  

De Trainershandleiding kost € 69,50 inclusief BTW en verzendkosten, en is te bestellen door een e-mail te sturen naar cursussen.autisme@rivierduinen.nl.

Na aanschaf van de handleiding kunt u de werkbladen zelf downloaden van een speciale webpagina.

Map 'Autismespectrumstoornis en bewegingsonderwijs' 

De map ‘Autismespectrumstoornis en bewegingsonderwijs’ biedt uitleg over de basistekorten van een kind met autisme, tips en voorbeelden waarmee docenten de eigen onderwijssituaties kunnen aanpassen. Het is géén methode. Naast tips voor de gymles worden ook adviezen gegeven voor de zwemles, sportdagen en het buitenspelen in de pauzes. Zo kunnen ook kinderen met autisme volop genieten van het aanbod en worden gedragsproblemen zoveel mogelijk voorkomen.

De map ‘Autismespectrumstoornis en bewegingsonderwijs’ bestaat uit ongeveer 90 pagina’s, en wordt geleverd in een stevige ringband waar u uw eigen tips, voorbeelden en ervaringen aan toe kunt voegen. De ringband bevat 10 uitneembare voorbeeldlessen, inclusief tekeningen en kaartjes voor de leerling met autisme. De map kost € 57,50 en is te bestellen door een e-mail te sturen naar cursussen.autisme@rivierduinen.nl.

Schoolagenda PS24/7

De schoolagenda PS24/7 is vooral bedoeld voor leerlingen van de middelbare school op mavo - havo en vwo niveau, die problemen hebben met het plannen en organiseren van het huiswerk. De schoolagenda PS24/7 is te bestellen via de website van Rust in de tent. Op verzoek van velen bestaat de agenda weer uit 2 delen: augustus t/m december en januari t/m juli. De agenda is ook zeer geschikt voor jongeren met autisme, adhd, dyslexie, sporters en/of een druk programma. 
Bestel agenda PS24/7

 

 

 

Print