Organisatie

Algemeen

GGZ Rivierduinen Autisme is een gespecialiseerd diagnostiek- en behandelcentrum op het gebied van autisme. Wij bieden ambulante zorg en hebben een kleinschalige woon-werkvoorziening. Ook leveren wij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe behandelmodules en praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek.

Onze hulpverlening is gericht op kinderen en (jong)volwassenen met autisme en op de mensen in hun directe omgeving. Dit kunnen zijn: ouders, partners of gezinsleden en hulpverleners die betrokken zijn bij de dagelijkse zorg. Wij bieden diagnostisch onderzoek, advies, behandeling en consultatie. Het kan zijn dat wij u vragen om mee te werken aan (wetenschappelijke) onderzoeken om zo meer kennis te verkrijgen over autisme en effectieve behandelingen.

Vanuit de afdeling research & development is een deel van onze hulpverleners ook werkzaam als docent. Zij geven in- en extern cursussen en bijscholing aan professionals.

Het werkgebied van GGZ Rivierduinen Autisme strekt zich uit over de regio’s Zuid-Holland Noord en Zuid-Holland Zuid. Dit gebied omvat ca. 2 miljoen inwoners.

Zowel volwassenen als kinderen uit de gemeenten van de regio's Leiden, Duin- en Bollenstreek, Alphen aan den Rijn en Midden-Holland kunnen bij ons terecht.

Voor Delft/Westland en de gemeente Den Haag geldt dat wij alleen kinderen in behandeling nemen.

Zie rechts op deze pagina een overzicht en een kaartje van het werkgebied van GGZ Rivierduinen Autisme waarop de verschillende gemeenten staan vermeld.

GGZ Rivierduinen Autisme heeft zo’n 155 medewerkers.

Print