Nieuwe samenstelling Raad van Toezicht GGZ Rivierduinen
25 mei 2021

Nieuwe samenstelling Raad van Toezicht GGZ Rivierduinen

De Raad van Toezicht van GGZ Rivierduinen verwelkomt twee nieuwe leden: Petra van Dam en Kees Lemke. De nieuwe leden volgen Wim Oosterom en Paul Spronken op, die op 28 april 2021 zijn afgetreden vanwege het bereiken van de maximale statutaire periode voor toezichthouders.

Petra van Dam is tevens voorzitter van de Auditcommissie Financiën geworden en Kees Lemke is het nieuwe lid van de Commissie Kwaliteit en Veiligheid. Met deze benoemingen bestaat de Raad van Toezicht uit zes leden en is daarmee weer compleet.

Verder heeft GGZ Rivierduinen Guido van Woerkom bereid gevonden zich langer aan de organisatie te verbinden. Per 20 juni 2021 gaat zijn tweede termijn in als voorzitter Raad van Toezicht. De overige leden zijn Maaike de Vries, Eric de Macker en Fred Stekelenburg.

Achtergrond
Petra van Dam is voorzitter Raad van Bestuur van Amsta. Deze zorgaanbieder in Amsterdam levert Woonzorg en behandeling voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking en heeft expertisecentra op het gebied van Korsakov, jonge mensen met dementie en ouderen met psychiatrische achtergrond. Daarnaast heeft zij ervaring als toezichthouder in de zorg, in het onderwijs en bij een woningbouwcoöperatie.

Kees Lemke is onder andere voorzitter van het Actieplatform Herstel voor iedereen! en werkte voorheen als psychiater-bestuurder in de GGZ. Actieplatform ‘Herstel voor Iedereen!’ wil de positie van mensen met een ernstige psychische aandoening verbeteren. Het doel is een derde meer herstel.

Print