Let op, maatregelen voor cliƫnten en bezoekers aangepast in verband met het coronavirus
Jonger dan 18 jaar

Jonger dan 18 jaar

De genoemde wachttijden zijn gemiddeld en worden in weken aangegeven. De wachttijden kunnen variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de soort behandeling. Voor specifieke informatie kunt u telefonisch contact opnemen met een van onze locaties.

Wachttijden in weken - laatste update juli 2020
 

GGZ Rivierduinen Autisme
Kinderen en Jeugd

Aanmeldwachttijd

Behandelwachttijd

Locatie Leiden

6

0

Treeknormen wachttijd*

4

10 

  

Aanmeldwachttijd

Aanmeldwachttijd is de wachttijd in aantal weken tussen datum aanmelding en datum eerste gesprek. Het gaat hierbij om de actuele wachttijd: als u vandaag wordt aangemeld, hoeveel weken moet u dan gemiddeld wachten voordat u terecht kunt voor het eerste gesprek.

 

Het maakt daarbij niet uit bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent.

 

Behandelwachttijd

Behandelwachttijd is de wachttijd in aantal weken tussen datum eerste gesprek en datum start behandeling. Daarbij wordt uitgegaan van de gemiddelde wachttijd over de afgelopen 2 maanden. Er zijn verschillende onderzoeken en vormen van behandeling mogelijk, afhankelijk van uw problemen en eigen voorkeur. De genoemde wachttijden voor de behandelingen zijn gemiddeld en kunnen per behandeling variëren van enkele dagen tot enkele maanden. Voor specifieke informatie over de behandelwachttijden kunt u telefonisch contact opnemen met een van onze locaties.

 

* Wachttijd te lang?

Wachttijden zijn helaas niet altijd te voorkomen, maar kunnen wel hinderlijk zijn. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een eerste gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf het eerste gesprek, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen)”.

Als de wachttijd voor u onoverkomelijk is kunt u hierover altijd contact opnemen met ons. Als u ziet dat op een andere locatie van GGZ Rivierduinen de wachttijden korter zijn en het is voor u geen bezwaar om naar die locatie te reizen, kunt u verzoeken om daar uw behandeling te starten.

Print