Let op, maatregelen voor cliƫnten en bezoekers aangepast in verband met het coronavirus
Individuele ouderbegeleiding

Individuele ouderbegeleiding

Als uw kind autisme heeft, kunt u bij GGZ Rivierduinen Autisme deelnemen aan individuele ouderbegeleiding. Deze begeleiding is bedoeld voor ouders die meer willen weten over autisme, vragen hebben of problemen ondervinden in het omgaan met hun kind. Een individuele ouderbegeleiding vindt ook plaats als uw kind binnen ons centrum een behandeling of training krijgt.

In de ouderbegeleiding richten we ons op verwerking en acceptatie. Daarnaast leert u meer over wat autisme inhoudt en krijgt u adviezen voor de opvoeding van uw kind. Dat kunnen bijvoorbeeld adviezen zijn over het structureren en plannen van het dagprogramma, over belonen en straffen, over het stimuleren van de normale ontwikkeling en over het creëren van een optimale omgeving voor uw kind. De behandeling bestaat uit gesprekken met een behandelaar bij GGZ Rivierduinen Autisme. Het kan zijn dat de behandelaar ook een keer bij u thuis met u afspreekt.

Samen met de behandelaar overlegt u hoe vaak u een gesprek heeft, bijvoorbeeld eens in twee of drie weken. De gesprekken duren ongeveer 45 minuten. Het totaal aantal gesprekken is afhankelijk van uw vragen maar maximaal 10. Halverwege de behandeling vindt er een tussenevaluatie plaats. Aan het einde van de behandeling ontvangt u een eindverslag.

Print