Voorlichtingsavond Psychose
18 november 2019

Voorlichtingsavond Psychose

Deze voorlichtingsavond vindt plaats in Alphen aan den Rijn op maandag 18 november 2019.

Elk jaar ontstaat bij één of twee op de tienduizend Nederlanders voor het eerst een psychose. De eerste psychose ontstaat meestal als iemand tussen 16 en 25 jaar oud is. Een psychose is een ingrijpende ervaring voor betrokkene zelf, maar zeker ook voor mensen uit de directe omgeving. Mensen met een psychose verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid.

De gevolgen strekken ver, zeker als de psychose niet snel herkend en behandeld wordt. Wanneer iemand met een psychose te maken krijgt, geeft dat veel vragen, onzekerheden en machteloosheid. Vroege herkenning van de symptomen kan de ontwikkeling van een psychose voorkomen of uitstellen en de sociale en maatschappelijke gevolgen verminderen.

De ervaringsdeskundige gaat in op het onderwerp vanuit haar/zijn eigen ervaring. Een professional vertelt over het thema in het algemeen, de achtergrond, oorzaken, signalen, het hulpaanbod en omgangsadviezen (familie en naasten). Uiteraard is er altijd voldoende ruimte om vragen te stellen.

Praktische informatie
Datum: maandag 18 november 2019
Aanvangstijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Locatie: Zalencentrum De Bron, Troubadourweg 2 in Alphen aan den Rijn
Kosten: toegang is gratis
Aanmelden: niet nodig

Voor meer informatie bel 071 890 88 88 (vraag naar afdeling Preventie) of mail preventie@rivierduinen.nl. U kunt ook kijken op www.lumen-hollandrijnland.nl.

De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en Stichting Lumen Holland Rijnland