Voorlichtingsavond Psychische problemen in de familie
14 november 2019

Voorlichtingsavond Psychische problemen in de familie

Deze voorlichtingsavond vindt plaats in Zoetermeer op donderdag 14 november 2019.

Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de achtergrond van psychische problemen en over behandelmogelijkheden. Ook wordt geoefend in diverse manieren van reageren. Verder komen de volgende thema’s aan bod: psychische problemen in het gezin, balans tussen draagkracht en draaglast, onderlinge communicatie, grenzen stellen en voor jezelf zorgen.

Het doel is dat de naaste zich minder belast gaat voelen. Uit ervaring blijkt dat deze cursus ook positieve invloed heeft op de persoon die zelf te kampen heeft met psychische problematiek.

Tijdens deze avond vertelt een ervaringsdeskundig hoe het is om psychische problemen te hebben en hoe hij of zij het herstel vormgeeft. Een professional vertelt over het onderwerp in het algemeen en geeft aan welk hulpaanbod er is. Ook geeft de professional omgangsadviezen aan de mensen in de directe omgeving. Uiteraard kunt u vragen stellen.

Praktische informatie
Datum: donderdag 14 november 2019
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Locatie: Ichthuskerk, Parkdreef 258 in Zoetermeer
De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Vragen zijn welkom via e-mail preventie.LDZM@rivierduinen.nl of telefoon 070 444 12 64.