Voorlichtingsavond Persoonlijkheidsstoornissen
14 oktober 2019

Voorlichtingsavond Persoonlijkheidsstoornissen

Deze voorlichtingsavond vindt plaats in Leiden op maandag 14 oktober 2019.

Iedereen heeft een persoonlijkheid of karakter: de typische eigenschappen van een persoon. Ongeveer tien procent van de volwassen bevolking heeft emoties en gedragingen die duidelijk afwijken. Dit kan bijvoorbeeld het vermijden van situaties zijn, het ervaren van heftige emoties of teruggetrokken, zonderling gedrag. Wanneer dit een bron wordt van lijden voor betrokkenen en/of diens naasten spreken we van een persoonlijkheidsstoornis.

Iemand met een persoonlijkheidsstoornis heeft meestal een star patroon van denken, voelen en handelen. Dit ontstaat vaak al op jonge leeftijd. Hoe precies is niet bekend, maar men weet dat er verschillende factoren een rol spelen. Mensen met een persoonlijkheidsstoornis ervaren hun eigen gedrag vaak minder afwijkend dan de omgeving waardoor zij niet snel geneigd zijn om psychiatrische hulp te zoeken.

De ervaringsdeskundige gaat in op het onderwerp vanuit haar/zijn eigen ervaring. Een professional vertelt over het thema in het algemeen, de achtergrond, oorzaken, signalen, het hulpaanbod en omgangsadviezen (familie en naasten). Uiteraard is er altijd voldoende ruimte om vragen te stellen.
problematiek kunnen omgaan.

Praktische informatie
Datum: maandag 14 oktober 2019
Aanvangstijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Locatie: Vredeskerk, Van Vollenhovenkade 24 in Leiden
Kosten: toegang is gratis
Aanmelden: niet nodig

Voor meer informatie bel 071 890 88 88 (vraag naar afdeling Preventie) of mail naar preventie@rivierduinen.nl. U kunt ook kijken op www.lumen-hollandrijnland.nl.

De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en Stichting Lumen-Holland Rijnland.