KOPP/KVO - cursus voor kinderen van ouders met psychische- en/of verslavingsproblemen
2 oktober 2019

KOPP/KVO - cursus voor kinderen van ouders met psychische- en/of verslavingsproblemen

De cursus is bedoeld voor kinderen van 8 tot 16 jaar die een ouder hebben met psychische- en/of verslavingsproblemen.

Woensdagmiddag 25 september start de KOPP/KVO in Gouda.  In Alphen aan den Rijn start de cursus een week later op woensdag 2 oktober.

De cursus is bedoeld voor kinderen van 8 tot 16 jaar die een ouder hebben met psychische- en/of verslavingsproblemen. De uitvoering is in handen van medewerkers van Preventie en de Brijder.

Kinderen van ouders met psychische problemen en kinderen van verslaafde ouders, vaak afgekort tot KOPP/KVO, merken veel van de problemen van hun ouders. In de KOPP/KVO cursus leren zij wat de ziekte van hun ouder inhoudt, en hoe zij er mee om kunnen gaan. Dit om te voorkomen dat de kinderen zelf problemen ontwikkelen. De kinderen kunnen onderling ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven. Ook krijgen ze uitleg over verschillende psychiatrische diagnoses en over verslaving.

Praktische informatie
De KOPP/KVO cursus bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten. Zowel ouders als verwijzers kunnen kinderen aanmelden. Na aanmelding vindt een kennismakingsgesprek plaats waarbij afspraken over het vervolgtraject worden gemaakt. Er is ook een eindgesprek.

Gouda:
• Boelekade 19
• Tijd: 13.30-14.30 uur

Alphen aan den Rijn:
• Den Uylsingel 10-14
• Tijd: 15.30-16.30 uur

Deelname is gratis.

Voor informatie en aanmelden bel 071 890 88 88 of mail naar preventie.kinderenenjeugd@rivierduinen.nl.