Direct naar content

Anneke Westerlaken nieuw lid Raad van Toezicht GGZ Rivierduinen

  • Nieuws

GGZ Rivierduinen verwelkomt vandaag – 1 mei 2023 – Anneke Westerlaken als lid van de Raad van Toezicht. Zij is benoemd op voordracht van de ondernemingsraad van GGZ Rivierduinen. Anneke neemt het stokje over van Eric de Macker die na een zittingstermijn van 8 jaar afscheid neemt.

Anneke Westerlaken heeft ruime bestuurlijke ervaring opgedaan in functies waarin sociaal partnerschap en maatschappelijke belangenbehartiging relevant zijn. Sinds 2022 is zij voorzitter van branchevereniging ActiZ, Daarvoor bekleedde ze diverse functies bij vakbond CNV. Anneke’s roots liggen in het maatschappelijk werk; in haar eerste baan ondersteunde zij mensen binnen de maatschappelijke opvang en het beschermd wonen. ‘Het interessante en aantrekkelijke van de geestelijke gezondheidszorg zit voor mij in het belang van samenwerken en de integrale aanpak van complexe vraagstukken in de psychiatrie. Als toezichthouder bij Rivierduinen draag ik daar graag aan bij,’ aldus Anneke Westerlaken.

Guido van Woerkom, voorzitter Raad van Toezicht GGZ Rivierduinen: “Wij zijn blij met de komst van Anneke als nieuwe collega in de Raad van Toezicht. Zij heeft zowel bestuurlijke ervaring als ervaring in de dagelijkse zorgpraktijk. Ook heeft zij aangetoond vanuit het medewerkersperspectief te kunnen denken en de maatschappelijke opgave centraal te stellen. Deze houding en ervaring kan GGZ Rivierduinen zeer ten goede komen. Vanuit de Raad van Toezicht zijn wij collega Eric de Macker erkentelijk voor zijn inzet en betrokkenheid voor Rivierduinen de afgelopen jaren.”

De Raad van Toezicht van GGZ Rivierduinen bestaat in totaal uit zes leden.

Gerelateerde artikelen