Let op, maatregelen voor cliƫnten en bezoekers aangepast in verband met het coronavirus
Digitale voorlichtingsavond over verslaving
26 oktober 2020

Digitale voorlichtingsavond over verslaving

Deze webinar vindt plaats op maandag 26 oktober en kun je thuis via je computer volgen.

Verslaving wordt vastgesteld aan de hand van 11 criteria van de zogenaamde DSM-V, een wereldwijd gebruikt boek waarin alle psychiatrische aandoeningen beschreven staan. De DSM spreekt niet van alcoholisme of verslaving maar van “stoornissen in het gebruik van middelen” (substance abuse disorders).

Een “stoornis in het gebruik van middelen” kan ontstaan door gebruik van verschillende middelen zoals alcohol, cannabis, opaten, stimulerende middelen. Het gebruik van deze middelen kan grote gevolgen hebben. Het gaat ten koste van je thuissituatie, werk of school. Er ontstaan terugkerende problemen op sociaal gebied (ruzies). Hoe hiermee om te gaan en welke behandelingen zijn er?

Een hulpverlener van Brijder Verslavingszorg zal op deze avond informatie geven en uw vragen beantwoorden. Ook is er een (familie)ervaringsdeskundige aanwezig die haar/zijn ervaring zal delen.

Webinar

Door de maatregelen rondom het coronavirus is het niet mogelijk om voor voorlichtingsavonden samen te komen. Omdat mensen met psychiatrische problemen juist in deze periode met vragen zitten willen we toch voorlichting kunnen bieden. Daarom werken we samen met Stichting Lumen-Holland Rijnland om digitaal een webinar aan te bieden.

Het webinar begint om 19.30. Je doet mee door op deze link te klikken.

Vergaderingnummer: 141 572 347

Wachtwoord: VoorlichtingLR4D (86675424 op telefoons en videosystemen)

Voor meer informatie bel 071 890 8888 of kijk op:

www.rivierduinen.nl/agenda of www.lumen-hollandrijnland.nl

De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en Stichting Lumen-Holland Rijnland.