Let op, maatregelen voor cliƫnten en bezoekers aangepast in verband met het coronavirus
Voluit leven: de kunst van het aanvaarden
26 oktober 2020

Voluit leven: de kunst van het aanvaarden

Deze cursus vindt plaats vanaf maandag 26 oktober in Noordwijkerhout.

Niemand zit altijd lekker in zijn vel. Soms zijn we somber, voelen we ons gespannen of leeg, drinken we te veel, of voelen we ons vermoeid of onzeker. Deze klachten belemmeren ons: ze staan ons geluk in de weg. Daarom doen we er van alles aan om deze gevoelens niet te ervaren en er vanaf te komen. Deze houding kan ons psychisch leed juist versterken en ons steeds minder flexibel maken.

Mensen die zich niet meer belemmerd willen voelen door deze klachten en een meer waardevol en bevredigend leven willen leiden kunnen dat in deze cursus leren. Kortom: mensen die weer voluit willen leven. 

Wanneer je last heb van gespannenheid, somberheid, angst, vermoeidheid, gevoel van leegte of zelfkritiek kan deze cursus handvatten bieden. De training “Voluit Leven” bestaat uit 8 bijeenkomsten van twee uur. In deze training wordt onder andere gebruikgemaakt van mindfulness en leer je:

  • Wat voor jou waardevol is
  • Hoe je waarden als kompas in het leven kunt gebruiken
  • Wat psychisch leed veroorzaakt
  • Milder te worden naar negatieve emoties of pijn
  • Minder in onbewuste patronen te leven, waardoor keuzevrijheid ontstaat.
  • Het verschil tussen ‘doen’ en ‘zijn’.
  • Hoe je zelf kunt bijdragen aan een bevredigender leven
  • Onderscheiden wanneer controle wel en niet werkt.
  • Minder te oordelen over jezelf en anderen.

Start: Maandag 26 oktober, de bijeenkomsten zijn wekelijks.
Tijd:  15.00 uur tot 17.00 uur.
Locatie: Ontmoetingscentrum Puykendam, Pilarenlaan 4, Noordwijkerhout.

Interesse?
Je kan je aanmelden via 071-8908888, (vraag naar de afdeling Preventie) of via mail: preventie@rivierduinen.nl. Voor de cursus is er een kennismakingsgesprek. Daarin kan je vragen stellen en wordt nagegaan of deelname aansluit bij je verwachtingen.