Cursus-KOPP-KVO
28 januari 2020

Cursus-KOPP-KVO

Op dinsdagmiddag 28 januari start de KOPP/KVO cursus in Leiden. De cursus is bedoeld voor kinderen van 8 tot 16 jaar die een ouder hebben met psychische- en/of verslavingsproblemen. In de loop van 2020 zullen minimaal 6 KOPP/KVO cursussen starten. De cursussen worden gegeven in Alphen aan den Rijn, Gouda, Katwijk en Leiden.

Kinderen van ouders met psychische problemen en kinderen van verslaafde ouders, vaak afgekort tot KOPP/KVO, merken veel van de problemen van hun ouders. In de KOPP/KVO cursus leren zij wat de ziekte van hun ouder inhoudt, en hoe zij er mee om kunnen gaan. Dit om te voorkomen dat de kinderen zelf problemen ontwikkelen. De kinderen kunnen onderling ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven. Ook krijgen ze uitleg over verschillende psychiatrische diagnoses en over verslaving.

De KOPP/KVO cursus bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten. De groep kent een evenwichtige samenstelling, dus niet te veel verschil in leeftijd.

Zowel ouders als verwijzers kunnen kinderen aanmelden. Na aanmelding vindt een kennismakingsgesprek plaats waarbij afspraken over het vervolgtraject worden gemaakt. Er is ook een eindgesprek. De KOPP/KVO groep wordt gegeven in samenwerking met De Brijder. Deelname aan de KOPP/KVO-groep is gratis.

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 28 januari
Tijd: 15.30-17.30
Locatie: Sandifortdreef 19, Leiden
Kosten: meedoen aan de cursus is gratis

Informatie en aanmelden: preventie.kinderenenjeugd@rivierduinen.nl.