Direct naar content

5 september start suïcide preventieweek met ‘Walk into the Light’ in Alphen aan den Rijn

  • Bijeenkomsten

Maandag 5 september vroeg in de ochtend organiseert GGZ Rivierduinen een ‘Walk into the Light’ in Alphen aan den Rijn. Met deze wandeling van het donker naar het licht van de opkomende zon vragen we aandacht voor de mensen die door suïcide uit het leven zijn gestapt, hun naasten en mensen die met suïcidale gedachten rondlopen. ‘Walk into the Light’ vindt op meerdere locaties in Nederland plaats en is onderdeel van de internationale suïcide preventieweek van 5 – 10 september.

Loop je mee?

Ben jij iemand die soms het leven niet meer ziet zitten? Wil jij je dierbare die het zwaar heeft helpen? Of heb je iemand verloren en zoek je lotgenotencontact als nabestaande? Kom dan naar de wandeling en loop met ons mee van het donker naar het licht.

‘Walk into the Light’ vindt op maandag 5 september plaats bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn en begint om 6.00 uur met een wandeltocht van ongeveer 4 kilometer. Daarna wordt er samen ontbeten tijdens de zonsopkomst en afsluitend spreken een ervaringsdeskundige en geestelijk verzorger. De bijeenkomst duurt ongeveer één uur.

Je kunt je hier aanmelden.

Op 10 september is het Wereld Suïcide Preventiedag. Daarom organiseert 113 Zelfmoordpreventie met Samen Minder Suïcide van maandag 5 t/m vrijdag 9 september de “Roadtrip Suïcidepreventie”.

Roadtrip

Op 10 september is het Wereld Suïcide Preventiedag. Daarom organiseert 113 Zelfmoordpreventie met Samen Minder Suïcide van maandag 5 t/m vrijdag 9 september de “Roadtrip Suïcidepreventie”. Via een Roadtrip dwars door Nederland, bezoeken zij een aantal opvallende projecten en komen mensen aan het woord die te maken hebben (gehad) met suïcide en zich met hart en ziel inzetten voor suïcidepreventie.

Op vrijdag 9 september sluiten ze de week af bij GGZ Rivierduinen. Dit jaar organiseert GGZ Rivierduinen een speeddate bijeenkomst waarin deelnemers in gesprek gaan. Deze bijeenkomst vindt plaats in Leidschendam.

Cijfers

Gemiddeld overlijden in Nederland vijf mensen per dag aan suïcide. Suïcide is doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren van 10 tot 25 jaar. Daarnaast doen 135 mensen per dag een suïcidepoging. Zo’n 40 van hen wordt hiervoor behandeld op de spoedeisende hulp. Het is van groot belang dat we ons volop blijven inzetten om het aantal suïcides en suïcidepogingen terug te dringen.

Gerelateerde artikelen