Direct naar content

Suïcidepreventie week start met ‘Walk into the Light’ in Leidschendam

  • Bijeenkomsten

Op maandagochtend 4 september 2023 organiseert GGZ Rivierduinen een ‘Walk into the Light’ in Leidschendam. Met deze wandeling van het donker naar het licht van de opkomende zon wordt aandacht gevraagd voor de mensen die door zelfdoding (suïcide) uit het leven zijn gestapt, hun naasten en mensen die met suïcidale gedachten rondlopen. ‘Walk into the Light’ vindt op meerdere locaties in Nederland plaats en is onderdeel van de Wereld Suïcide Preventie Week van 4 – 10 september.

Wandeling en gezamenlijk ontbijt

De ‘Walk into the Light’ begint op maandag 4 september om 6.00 uur aan de Van Ruytenburghlaan 4 in Leidschendam. De wandeltocht is ongeveer 4 kilometer lang. Daarna lopen de deelnemers terug naar het dagactiviteitencentrum van GGZ Rivierduinen voor een gezamenlijk ontbijt en samenkomen met sprekers. De ochtend eindigt rond 08.00 uur. Iedereen die mee wil lopen van het donker naar het licht kan zich aanmelden via deze website.

Cijfers

In 2022 maakten 1.916 mensen een einde aan hun leven. Dat zijn gemiddeld ruim vijf zelfdodingen per dag. Bij jongeren onder de 30 jaar is suïcide de meest voorkomende doodsoorzaak. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over zelfdoding.

Hulp bij zelfmoordpreventie? Hulplijn 113 is er voor je. Ook voor je naasten. Bel anoniem 0800 – 0113 of chat anoniem via de website van 113.

Gerelateerde artikelen