Direct naar content

15 jaar Proud2Bme

  • Nieuws

Op 26 mei bestond het online platform Proud2Bme 15 jaar. Reden voor een feestje tijdens de WEDAD. Daar is de langverwachte nieuwe website en nieuwe huisstijl officieel gelanceerd. Nu, 15 jaar later is Proud2Bme met 100.000 unieke bezoekers per maand nog altijd het grootste Nederlandstalige e-health platform.

Hoe het begon

15 Jaar geleden, op 26 mei 2009 kwam Proud2BME.nl online. Het was een initiatief van collega Eric van Furth en ervaringsdeskundige Scarlet Hemkes die een veilig alternatief wilden bieden voor pro-ana websites: een site vóór en dóór mensen met een eetstoornis. Het bleek al snel een schot in de roos. Snel na de lancering schoten de bezoekersaantallen omhoog naar tienduizenden, soms zelfs honderdduizenden per dag.

De grootste online hulpwebsite

Nu, 15 jaar later is Proud2Bme met 100.000 unieke bezoekers per maand nog altijd het grootste Nederlandstalige ehealth-platform. We zijn er voor alle mensen met eetproblemen en aanverwante problematiek en voor hun naasten. De website fungeert als vraagbaak, als brug naar hulpverlening, als stimulans tijdens therapie en herstel en als inspiratiebron om op eigen kracht verder te gaan. Er zitten sinds de oprichting élke dag mensen van het Proud2Bme-team klaar om vragen te beantwoorden en te chatten. Ook tijdens lockdowns, feestdagen en vakanties. Bovendien zijn we actief op social media, waar we duizenden jongeren bereiken en tegenwicht bieden aan de schoonheidsidealen van influencers en de online dieetcultuur.

De levendige interactie tussen het team en de eerstoornis-community is uniek en dat hopen we met de nieuwe huisstijl en website te kunnen voortzetten!

Proud2Bme is er voor iedereen met een eetstoornis

Proud2Bme is de online community voor iedereen die problemen heeft met zelfbeeld, eten en aanverwante problematiek. Bij ons kan je terecht voor betrouwbare informatie en steun als je worstelt met eten, psychische problemen en zelfacceptatie. Naasten of professionals in vertrouwen nemen is een grote stap en veel online informatie en adviezen zijn niet waar, niet gezond en zelfs niet veilig. Daarom bieden wij een veilig online alternatief. Op het forum en in de chat kan je, gratis en anoniem, je hart luchten en in contact komen met anderen. Bij Proud2Bme staan negen ervaringsdeskundigen, ruim twintig vrijwilligers, vier psychologen en twee diëtisten voor je klaar met advies en een luisterend oor.

Gerelateerde artikelen